Доступність посилання

ТОП новини

Від свободівців, які «люстрували» голову НТКУ, вимагали скласти мандати


Від свободівців, які «люстрували» голову НТКУ, вимагали скласти мандати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00
Біля будівлі Генпрокуратури активісти, громадські діячі й журналісти вимагали від народних депутатів-свободівців Ігоря Мірошниченка, Андрія Іллєнка і Богдана Бенюка скласти депутатські мандати. Активісти вважають, що через вчорашні дії народних депутатів від «Свободи» у Національній телекомпанії України мають бути також відкриті кримінальні провадження.

До пікету невдовзі приєдналися й самі депутати-свободівці: Мірошниченко, Іллєнко і Бенюк.

Хоча Ігор Мірошниченко й визнав, що його дії й були «надто емоційними», проте зазначив, що цього вимагала ситуація. Депутатський мандат він здавати поки що не планує.

Мірошниченко також зазначив, що готовий понести покарання, якщо у його діях судом буде встановлено правопорушення. Свободівець також не визнав, що він бив голову НТКУ Олександра Пантелеймонова.

«Я його не бив. Я взяв його за руки і жорстко всадив у крісло для того, щоб він написав заяву про звільнення», – сказав Мірошниченко.

На запитання кореспондента Радіо Свобода, що відео побиття свободівцями голови НТКУ може використовуватися російськими каналами у пропагандистських цілях, Богдан Бенюк не відповів.

Вчора народні депутати від ВО «Свобода», серед яких були, зокрема, Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк та Андрій Іллєнко, силою змусили виконувача обов’язків президента Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.
XS
SM
MD
LG