Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина: за носіння масок і палиць на вулицях забиратимуть до міліції


Дніпропетровська облдержадміністрація заявила про неприпустимість використання масок, які закривають обличчя, а також предметів, пристосованих для заподіяння тілесних ушкоджень, на вулицях. Про це сьогодні повідомив заступник голови облдержадміністрації Святослав Олійник.

За його словами, поява на вулицях міст і районів Дніпропетровщини людей із закритим обличчям і з предметами, що пристосовані до заподіяння тілесних ушкоджень, у тому числі при перевезенні таких предметів автотранспортом, буде сприйматися правоохоронними органами як підготовка до порушення громадського порядку.

«Такі громадяни будуть в обов’язковому порядку доставлятися в найближчі відділення міліції для встановлення їхньої особи та перевірки на причетність до насильницьких дій та кримінальних вчинків», – сказав Олійник.

Він повідомив, що в регіоні є розуміння цієї позиції з боку представників політичних сил усіх спектрів. Зокрема, заборону на носіння масок та палиць підтримав Штаб національного захисту, до складу якого входять усі політичні та громадські об’єднання, пов’язані з Майданом. З боку лівих сил ініціативу підтримали представники КПУ та «Союзу радянських офіцерів».

«Ми звертаємося до всіх політичних сил та громадян: виражайте свою думку цивілізовано і не піддавайтеся на провокації», – зазначив Олійник.

Цієї неділі у масках та спеціальних шапочках з прорізами для очей у Дніпропетровську на масових акціях протесту перебували, як представники лівих сил, так і «Правого сектору».
XS
SM
MD
LG