Доступність посилання

ТОП новини

У Львові депутатів від «Свободи» звинуватили в антиукраїнській політиці


У Львові звинуватили ВО «Свобода» в антиукраїнській політиці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00
Група львівських активістів і журналістів протестували проти дій народних депутатів з фракції «Свобода» у Національній телекомпанії України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції прийшли до голови Львівської обладміністрації, народного депутата від ВО «Свобода» Ірини Сех з плакатами «Свобода» працюйте на Україну, а не російську пропаганду», «Герой?».

Львівський активіст Андрій Мисик назвав дії депутатів у НТКУ спланованою акцією партії «Свобода» для дискредитації України на світовому рівні.

«Єврокомісар робить заяву про можливе приєднання України до Європейського союзу, через годину вже МЗС Росії говорить про те, що в Україні при владі праворадикали, через півгодини праві радикали показують себе у всій красі. Якщо це були емоції, то хто виклав у соціальну мережу відео? Для чого було ці емоції знімати і виставляти?», – наголосив активіст.

Голова Львівської ОДА, народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех запросила учасників протесту на розмову і пояснила, що її однопартійці були «дещо емоційними», без розуміння того, що ВО «Свобода» вже влада і має діяти по-іншому.

«Ці емоції викликані подіями в Криму. Можливо, десь Перший національний канал їх не так висвітлював», – зауважила очільник області.

Львівські протестувальники вимагають, щоб народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко здав депутатський мандат і відповідав перед судом за свої дії.

18 березня група парламентарів від ВО «Свобода» на чолі з Ігорем Мірошниченком силою змусила написати заяву на звільнення в.о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова. Цей інцидент знімався на відео, яке свободівці поширили в інтернеті, а потім його підхопили російські ЗМІ.

Дії парламентарів розкритикували прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, лідер партії УДАР Віталій Кличко. В.о. генпрокурора пообіцяв провести об’єктивне розслідування.

Обурення діями свободівців висловила представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович.
XS
SM
MD
LG