Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримує диверсантів на Луганщині


Служба безпеки України повідомила, що затримала сьогодні трьох осіб, яких підозрюють у створенні диверсійних груп на території Луганщини, зокрема, лідера угруповання та колишнього полковника міліції.

Як мовиться в повідомленні, встановлено п’ять професійно облаштованих конспіративних квартир для розміщення диверсійних груп. Під час обшуку у приміщеннях виявлено детальні інструкції із завданнями для дестабілізації ситуації в Україні, захоплення будівель органів влади та зриву виборів президента України у травні цього року. Вилучено також нарізну вогнепальну зброю, інструкції зі стрілецької справи, списки учасників груп та гроші. Зловмисники здійснювали суспільно-небезпечні акції, провокували бійки з міліцією, тероризували місцевих активістів, заявляють в СБУ.

Отримані дані, у тому числі свідчення затриманих, свідчать про те, що на території регіону діяли дві підготовлені диверсійні групи. У рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками злочину, передбаченого статтею 258 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи), Служба безпеки України встановлює всіх учасників диверсійних угруповань та здійснює заходи для їхнього затримання, мовиться в повідомленні.

Після початку воєнної окупації Криму Росією і влаштування заворушень на Сході України СБУ повідомляла про викриття вже кількох диверсантів чи диверсійних груп, які складали громадяни Росії, в деяких випадках працівники російських спецслужб.
XS
SM
MD
LG