Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ направляє спостерігачів на президентські вибори до України


В Організації з безпеки і співпраці в Європі повідомили в середу, що її Бюро демократичних інституцій і прав людини офіційно відкриває в четвер у Києві спостережну місію до позачергових президентських виборів 25 травня.

Цю спостережну місію очолить Тана де Дзулуета, яка дасть цього дня в Києві прес-конференцію, мовиться в повідомленні.

Крім того, окрему місію на вибори направить Парламентська асамблея ОБСЄ. Як повідомили в асамблеї, за рішенням нинішнього голови ОБСЄ Дідьє Буркгальтера спеціальним координатором місії стане парламентар із Португалії Жуау Суаріш, а очолить її парламентар із Греції Макіс Ворідіс. Загалом у складі делегації спостерігачів буде понад сто парламентарів із різних країн-членів ОБСЄ.

Представники цієї делегації, які працюватимуть головно короткостроково, в час самих виборів, також здійснять до України кілька передвиборних поїздок. Перша з них запланована на наступний тиждень, на 26–29 березня, мовиться в повідомленні.

Позачергові президентські вибори в Україні призначені на 25 травня через самоусунення від виконання конституційних обов’язків попереднього президента Віктора Януковича, який утік із Києва місяць тому.
XS
SM
MD
LG