Доступність посилання

ТОП новини

У США погрожують суворішими санкціями, якщо Росія не зупиниться


У разі, якщо Росія не зупинить військову агресію в Україні, США посилить санкції проти Москви, заявила сьогодні в Києві заступник держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман.

За її словами, санкції Сполучених Штатів щодо Росії можуть стосуватись як конкретних осіб, так і військових установ і сфери торгівлі.

«Президент Барак Обама і державний секретар США Джон Керрі чітко заявили, що якщо Росія продовжуватиме агресію, не проведе деескалацію конфлікту (у Криму), з нашого боку будуть введені адекватні санкції і проведені адекватні дії. Президент Обама запросив лідерів «Групи семи» зустрітися наступного понеділка, щоб обговорити кроки, які може зробити «Група семи» для унеможливлення подальшої ескалації конфлікту в Україні», – сказала Шерман, відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо запровадження суворіших санкцій проти російського керівництва.

Також заступник держсекретаря США зауважила, що «мета санкцій не у тому, щоб ввести санкції самі по собі, санкції – це сигнал будь-кому, на кого вони накладаються». Санкції США запроваджуються стосовно конкретних осіб, далі йдеться про військові установи, бізнес, торговельний сектор, пояснила Шерман.

17 березня США ввели санкції стосовно ряду осіб, дії яких були направлені на посилення кризи в Україні і підтримку військової агресії на території Криму. Серед них – Владислав Сурков (помічник президента Росії Володимира Путіна), Сергій Глазьєв (радник Путіна), Леонід Слуцький (депутат Державної думи), Андрій Клішас (член Ради федерації), Валентина Матвієнко (голова Ради федерації), Дмитро Рогозін (віце-прем’єр-міністр уряду Росії) і Олена Мізуліна (депутат Держдуми).

Крім того, під дію санкцій з боку США потрапили Сергій Аксьонов (самопроголошений прем’єр-міністр Криму), Володимир Константинов (спікер розпущеного кримського парламенту), Віктор Медведчук (лідер руху «Український вибір») і Віктор Янукович (екс-президент України).

18 березня офіційний представник Білого дому Джей Карні заявив, що США мають намір посилити санкції і розширити перелік осіб, до яких вони можуть бути застосовані, що причетні до російської агресії в Криму.
XS
SM
MD
LG