Доступність посилання

ТОП новини

Росія оголошує власні «санкції» проти посадовців США


Будівля МЗС Росії в Москві
Будівля МЗС Росії в Москві
Міністерство закордонних справ Росії оголосило сьогодні власний список посадовців зі США, яким забороняють в’їзд до Росії у відповідь на попередні санкції США щодо осіб, причетних до створення нинішньої ситуації в Україні.

У переліку – дев’ять осіб: три помічники президента США і шість чільних конгресменів і сенаторів.

Як мовиться в повідомленні, їм закривається в’їзд до Росії. «Ми неодноразово попереджали, що використання інструменту санкцій – справа двобічна і бумерангом ударить по самих США», – заявили в міністерстві.

За словами МЗС Росії, це відповідь на санкції США від 17 березня. Тоді Вашингтон заборонив в’їзд, а також заморозив активи 11 осіб, серед яких були сім громадян Росії, двоє фактичних керівників сепаратистської влади Криму (яких Москва вочевидь теж вважає тепер своїми громадянами), а також колишні президент України Віктор Янукович і голова його адміністрації Віктор Медведчук.

Повідомлення було опубліковане на сайті МЗС Росії практично в ті хвилини, коли у Вашингтоні президент США Барак Обама оголошував сьогодні про значне розширення санкцій проти Росії через її дії в Україні. Цього разу до нового списку потрапили ще 20 російських високопосадовців чи бізнесменів, які мають вплив на владу, а також банку «Росія», який надає підтримку російським керівникам.
XS
SM
MD
LG