Доступність посилання

ТОП новини

Заступник держсекретаря США: заяви про зростання антисемітизму в Україні – неправда


Заступник державного секретаря США Венді Шерман заявила сьогодні, перебуваючи у Дніпропетровську, що заяви про зростання антисемітизму в Україні за нового уряду – неправда.

За її словами, на зустрічі з представниками єврейської спільноти вона почула, що «всі у Дніпропетровській області мають рівні права і є відповідальними громадянами».

Як сказала заступник держсекретаря, перед Україною стоять непрості виклики, зокрема, в питаннях безпеки, однак вона може розраховувати на підтримку США.

«Президент та державний секретар США прислали мене сюди для того, щоб продемонструвати українському народові нашу солідарність і підтримку в цей важкий час. Очевидно, що перед Україною стоять непрості виклики, починаючи з питань безпеки, політики та економіки. США хочуть висловити свою підтримку в той час, коли Україна долає ці перешкоди», – сказала Венді Шерман.

Вона додала, що бачить «бажання українського народу об’єднатися з метою досягнення демократичного квітучого майбутнього».

Високопосадовець повідомила, що під час перебування в Україні вже відвідала Майдан у Києві для того, «щоб подивитися, чи справді існують всі ці небезпеки, про які говорять деякі люди».

«Там я побачила те саме, що я бачу і тут, – це дуже активне громадянське суспільство, яке об’єднується для того, щоб отримати найкраще майбутнє для своєї країни. Ми віримо в Україну, яка є цілісною, суверенною, яка працює на своє найкраще майбутнє. Жодна інша країна не може обирати майбутнє за Україну. Тільки українці мають таке право», – наголосила Шерман.
XS
SM
MD
LG