Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр: Я переконався, що на Сході України хочуть зберегти її цілісність


Федеральний міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, побувавши в Донецьку, переконався, що на Сході України хочуть зберегти Україну як єдину державу.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу в Донецьку.

Очільник німецького зовнішньополітичного відомства розповів, що радий був побачити Україну іншою, не такою, якою вона була в його попередній приїзд в лютому.«Коли я чотири тижні тому, 20 лютого, приїхав, то в Києві горіли барикади, в небо здіймався чорний дим, а на вулиці лежало більше 50 вбитих. А зараз зовсім іншу картину я побачив і в Києві, і тут в Донецьку» , – сказав міністр.

Він нагадав, що на зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком ознайомився з тими реформами, які хоче провести нова українська влада, що вони стосуються і адміністративних перетворень, і боротьби з корупцією, і багатьох інших сфер.

Федеральний міністр закордонних справ ФРН підкреслив, що по приїзду в Донецьк, зустрівшись, зокрема, з керівництвом області, переконався, «що тут існує велике бажання зберегти Україну як єдину державу».

«Я почув, які у вас є побажання в Донецьку, я зрозумів, що тут немає ніяких ілюзій щодо тих великих викликів, які стоять перед вами тут. Але моє враження склалося таке, що у вас є достатньо мужності, надії для втілення ваших бажань, для подолання цих викликів», - сказав Штайнмаєр.

За його словами, йому відомо, що тут потрібна фінансова підтримка, допомога в модернізації в різних сферах. Німецький міністр наголосив: «Я думаю, що у Німеччини та Польщі, яку згадували сьогодні, є для цього можливості».
XS
SM
MD
LG