Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровські активісти Євромайдану передають харчі українським військовим


Дніпропетровські євромайданівці передали харчі українським десантникам
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Дніпропетровські активісти Євромайдану передали в неділю харчі українським десантникам – військовослужбовцям 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, що дислокується у селищі Гвардійському на Дніпропетровщині. Учасники акції привезли до військової частини питну воду, хліб, булочки, чай, цукерки, фрукти тощо.

Як повідомив заступник командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади Ігор Скляров, наразі військовослужбовці не мають особливої потреби в харчах та засобах гігієни, однак потребують спальних мішків, шоломів, бронежилетів, електрогенераторів, сучасних переносних радіостанцій тощо.

На території військової частини активісти зустріли кілька десятків юнаків, щойно мобілізованих із різних районів області. Дехто з них прийшов до районних військкоматів за місцем проживання як доброволець.

За словами юнаків, поки вони не знають, коли повернуться додому: спершу передбачалось, що тривалість військових зборів не перевищуватиме 10 днів, однак зараз, коли вийшов наказ про часткову мобілізацію, точних строків не називають.

«Вони перебуватимуть тут до того моменту, доки не буде указу президента про демобілізацію. Це вже не навчання, а реальна бойова підготовка до виконання реальних бойових завдань», – сказав Радіо Свобода заступник командира.

У керівництві повітряно-десантної бригади зазначають, що робочі місця за юнаками вдома поки зберігатимуться.

Водночас, за словами організатора акції допомоги військовим Костянтина Писаревського, активісти Євромайдану і в подальшому продовжуватимуть відвідувати військові частини регіону, зокрема й цю.

«Ми б хотіли започаткувати таку традицію, такий рух. Ми говорили з керівництвом цієї частини, щоб провести спільний вишкіл із резервістами, щоб ми всі були готові до будь-яких обставин, до будь-якої агресії», – сказав Костянтин Писаревський.
XS
SM
MD
LG