Доступність посилання

ТОП новини

Підвищення Росією ціни на газ – це стимул змінювати країну – експерт


Підвищення Росією ціни на газ це стимул змінювати країну – експерт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:15:49 0:00

Підвищення Росією ціни на газ це стимул змінювати країну – експерт

Київ – Росія хоче повністю витіснити Україну зі свого ринку. І вона це робила б, навіть за умови непідписання Києвом Угоди про асоціацію з ЄС. Про це в ефірі програми «Молодь плюс» заявила керівник європейських програм «Центр UA» Любов Вакуленко. За її словами, підвищення Росією ціни на газ – це стимул змінювати країну, зменшувати споживання і запускати політику енергоефективності.

Юридично підписати лише частини угоди про асоціацію неможливо, бо всі вони між собою тісно зв’язані, навіть розділи між собою переплетені.

Першим розірвати угоду на торговельну і політичну частини хотів ще Ющенко. Потім на цьому спекулювали регіонали, бо їх цікавила лише економічна частина. А ЄС завжди говорив, що це неможливо.

Можливо, в такий складний час ще більше дражнити Росію непотрібно, бо вона неадекватно реагує на торговельну частину. Не розумію, чому вона цього так боїться.

Торговельна частина в листопаді запрацює.
Ми Росії на їхньому ринку непотрібні. З часом вона нас звідти вижене – чи буде це угода, чи навіть не було б цієї угоди
Після розпаду Союзу ми стали з Росією конкурентами на різних ринках, і ми Росії на їхньому ринку не потрібні. З часом вона нас звідти вижене – чи буде це угода, чи навіть не було б цієї угоди…

Європейські стандарти – це перший крок, щоб вийти на інші ринки Європи та й цілого світу.

Угода вимагає, щоб бізнес не перевіряв мільйон інстанцій, ще й в один день. Так, як це роблять і пожежники, і ветеринари, і санітари.

Ми повинні закінчити всі реформи, пов’язані з правами людини, щоб стати нормальною європейською країною.

Комічна ситуація. Влада дуже радіє з того, що ЄС скасував більшість митних тарифів на сільськогосподарські продукти і промислові товари. Але скористаються з того лише ті, хто вже давно на ринку, зернотрейдери, ті, хто давно зареєструвався в ЄС і має європейський код.
Ніхто з виробників тваринного походження не зможе вийти на європейський ринок, бо поки не ухвалені відповідні закони. Зможуть вийти лише виробники продукції нетваринного походження
Проблема в тому, що в ЄС дуже високі вимоги щодо безпеки харчових продуктів. Ніхто з виробників тваринного походження не зможе вийти на європейський ринок, бо поки не ухвалені відповідні закони. Поки на ті ринки зможуть вийти лише виробники продукції нетваринного походження.

Підвищення Росією ціни на газ – це стимул змінювати країну, зменшувати споживання і запускати політику енергоефективності.

Насправді ЄС не вимагає євростандартів. Головне, щоб продукт був безпечний, а ширина і висота – це на ваш вибір.

Але є перелік із 30 продуктів, з вимогами до яких вони дуже суворо ставляться. Наприклад, ліфти, дитячі іграшки тощо.

На листопад (коли має запрацювати торговельна частина Угоди – ред.) може бути ситуація парадоксальна: все підписано, ЄС відкритий, ну а ми стоїмо біля кордонів, бо ми не відповідаємо стандартам
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

  • Зображення 16x9

    Андрій Баштовий

    Журналіст Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG