Доступність посилання

ТОП новини

Російські війська стали ще ближче до кордону України – міністр оборони США


Міністр оборони США Чак Гейґел і його британський колега Філіп Гаммонд під час зустрічі в Пентагоні, 26 березня 2014 року
Міністр оборони США Чак Гейґел і його британський колега Філіп Гаммонд під час зустрічі в Пентагоні, 26 березня 2014 року
Росія протягом останніх днів розміщує свої війська все ближче до кордону з Україною. Про це на зустрічі з британським колегою Філіпом Гаммондом заявив міністр оборони США Чак Гейґел.

«Вони далі нарощують свої сили», – сказав Гейґел, який минулого тижня отримав запевнення міністра оборони Росії Сергія Шойгу, що ця країна не вдасться до агресії в материкову частину України.

Гаммонд відповів, що «російські діячі, в тому числі і міністр Шойгу, можуть висловлювати свою власну думку, але це питання суперечливе». Міністр оборони Великої Британії додав, що «над російськими планами зараз дуже багато працює особисто президент Путін».

Переважна частина світової спільноти не визнала анексії Росією Криму. Це питання неодноразово було предметом розгляду на засіданнях Ради безпеки ООН, і щоразу Росія, яка є постійним членом цього органу, одноосібно захищала відторгнення частини території України. Від підтримки дій Москви ухиляється навіть її союзник у більшості інших питань глобальної безпеки Китай.
XS
SM
MD
LG