Доступність посилання

ТОП новини

«Сашко Білий, ми помстимось» – «Правий сектор» знову прийшов до Верховної Ради


«Правий сектор» знову прийшов до Верховної Ради через Авакова
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:34 0:00
Представники «Правого сектора» пікетували Верховну Раду. Головна вимога – відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Акція стала продовженням вчорашньої, що ледь не переросла у штурм, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Сьогодні керівник київського осередку «Правого сектора» Ігор Мазур заперечив причетність своєї організації до інциденту, заявивши, що це була спланована провокація.

«Після віче колона рушила до Верховної Ради, однак окремі громадяни побігли вперед. Коли ми сюди підійшли, то скло було вже вибите. Я вважаю, що це була провокація. Я з народними депутатами звернувся до людей, щоб не переводити цю акцію в штурм чи інші силові дії», – пояснив Мазур.

Водночас активіст заявив, що «Правий сектор» і надалі вимагатиме відставки Авакова. На думку Мазура, бійці «Сокола» свідомо вбили Олександра Музичка і відповідальність за це має нести міністр.

Разом з «Правим сектором» під стіни Верховної Ради прийшли представники кількох сотень Самооборони Майдану. Сотник 9-ї сотні Андрій Антонищак повідомив, що бійці прийшли, щоб не допустити провокацій «людей, які видають себе за «Правий сектор».

Також до парламенту прийшли кілька десятків киян, частина була з плакатами. Одні підтримували вимогу щодо відставки міністра, інші виступали проти будь-яких силових дій біля Верховної Ради. Сутичок не було. Активісти «Правого сектора» скандували «Авакова у відставку» та «Сашко Білий, ми помстимось».
XS
SM
MD
LG