Доступність посилання

ТОП новини

ЄС не варто запроваджувати санкції проти Росії – прем’єр Угорщини


Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Євросоюзу було б краще не вдаватися до економічних санкцій проти Росії, адже це не в інтересах Європи і, зокрема, Угорщини. Про це прем’єр-міністр цієї країни Віктор Орбан заявив в інтерв’ю угорському часопису Világgazdaság («Світова економіка»).

Орбан додав, що охолодження відносин між ЄС та Росією не вплинуло на Угорщину і що Будапешт такий стан влаштовує.

У січні поточного року Віктор Орбан підписав у Москві контракт на 10 мільярдів доларів щодо розширення потужностей Пакшської АЕС на Дунаї. Попри те, що росіяни обіцяють надати угорцям дешевий кредит, непрозорість цієї оборудки та безпричинне військове вторгнення Росії в Україну викликали різку критику Орбана з боку угорської громадськості та опозиційних партій, повідомляє кореспондент Радіо Свобода в Угорщині.

Місцеві аналітики зауважують, що такі заяви угорського лідера, а також відсутність засудження дій Росії в Криму навряд чи додадуть Орбанові голосів на парламентських виборах 6 квітня.

На закиди опонентів Віктор Орбан заявив, що Угорщина, підключившись 27 березня до словацької газотранспортної мережі, напряму вже не залежить від поставок енергоносіїв з Росії, а може отримувати газ із Західної чи Північної Європи.
XS
SM
MD
LG