Доступність посилання

ТОП новини

Міліція за російським законодавством забороняла проросійський мітинг у Керчі


У Керчі міліція спробувала заборонити в неділю проведення проросійського мітингу на підтримку Південного Сходу України, а також проти корупції і за відставку міського голови.

Організаторами акції на центральній площі імені Леніна виступили російська партія ЛДПР, кримські активісти з «Руского єдінства» та громадські організації міста.

Вони тримали партійну символіку, а також плакати з гаслами «Південний Схід, Крим та Керч із вами!», «Донбас, вставай!»,«Україна – югославський сценарій», а також «Міського голову Осадчого у відставку!».

На початку мітингу представник міліції, посилаючись на російське законодавство, яке має діяти в анексованому Росією Криму, заявив мітингувальникам, що вони не мають права на зібрання, оскільки заявку на проведення мітингу треба було подавати за десять діб. Активісти на це заявили, що оскільки міліціонер досі в українській формі, то й вони з площі нікуди не підуть.

На мітингу з трибуни лунали розповіді про те, як «люди з України тікають у Крим за кращим життям», а ЛДПР тим часом закликала керчан вступати до її лав.
XS
SM
MD
LG