Доступність посилання

ТОП новини

Дії уряду щодо Криму є правильними – депутат Курпіль


Якби в Криму почалася стрілянина, російські танки вже б хазяйнували в Києві – депутат
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:19:58 0:00

Якби в Криму почалася стрілянина, російські танки вже б хазяйнували в Києві – депутат

Київ – Українці зараз покладають на «Батьківщину» дуже великі очікування. Однак виправдати їх одним махом просто неможливо. Про це в ефірі програми «Ми разом» сказав депутат від цієї партії Степан Курпіль. Він вважає, що за час Майдану підтримка партії зросла, а дії уряду щодо Криму – правильні. Якби ж Україна вчинила інакше, у Києві вже був би Віктор Янукович, а російські багнети й танки встановлювали б свої порядки, вважає депутат.

«Я думаю підтримка партії за цей час зросла, бо багато наших партійців були на Майдані, вони показали себе як принципові бійці з режимом», – зазначає народний депутат від «Батьківщини» Степан Курпіль.

Водночас, найбільше, на його думку по іміджу партії вдарили так звані тушки.

«Люди зараз особливо відповідально ставляться до кадрів, і коли трапляються збої в кадровій політиці, в підборі людей, то це сильно б’є по іміджу партії», – зауважує Курпіль.

Щодо закидів у сумнівних призначеннях від «Батьківщини», депутат запевнив: все чесно. Серед новопризначенців – багато діячів Майдану. Водночас, найбільші проблеми, за словами Курпіля виникають зі «старими кадрами».

«Всі структури владні просякнуті корупцією, і дуже складно в болоті знайти чисту, невимазану рибину. І це проблема: як знайти в тому середовищі чистих людей? Вони безумовно є, але це непросто, буде ротація, в тому числі через люстрацію», – зазначає він.

«Економіка була загнана під плінтус і зараз ще не запрацювала. Дайте нам час розкрутитися», – зауважує парламентар.

Чи виправдали попередні сподівання виборців?

Чи виправдала «Батьківщина» попередні сподівання виборців? Про це Радіо Свобода запитало перехожих у Рівному. У Рівненській області Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» було лідером виборчих перегонів під час парламентських виборів (36,5%). Однак зараз перехожі говорили про олігархів у лавах партії та нерішучу реакцію уряду на російську агресію в Криму.
Рівняни критично оцінюють дії своїх обранців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:18 0:00

Критику щодо нерішучих дій в Криму Курпіль відкинув. Бо, на його думку, «розібрана українська армія» не змогла б дати відсіч російським військам.

«І в Києві вже був би Віктор Федорович, пробували би тут на російських багнетах і танках встановлювати інші порядки», – каже він.

У Дніпропетровській області, яка є батьківщиною Юлії Тимошенко, на минулих виборах до Верховної Ради України за об’єднану опозицію ВО «Батьківщина» віддали свої голоси менше ніж 20% виборців. Що треба робити батьківщинівцям, аби не втратити своїх позицій?
02.04.2014
Чого чекають від «Батьківщини» на батьківщині її лідера

Партії треба «не тільки змінити зачіску свого лідера, а стати на шлях серйозних внутрішніх змін» – експерт далі

На парламентських виборах опозиція виступала за праймеріз. Тепер же єдиного кандидата від демократичних сил не висувають. Степан Курпіль пояснює це зміною політичної ситуації в країні і суттєвим послабленням Партії регіонів.

«Говорити на початку виборчих перегонів, що в одного з кандидатів є найвищий рейтинг, тому всі інші мають знятися, це нонсенс. Може тоді за такою логікою не треба проводити вибори і призначати президента на початку виборчої кампанії за даними соцопитувань?» – каже депутат. І додає: «Тоді йшлося про те, що треба виставити єдиного кандидата від демократичних сил на противагу Януковичу. Зараз ніхто з Партії регіонів чи Східної України не має шансів вийти у другий тур. Ці вибори будуть особливі, бо будуть змагатися люди близькі, по суті соратники, це конкуренція програм, позицій. Брудної боротьби не буде, виборці не зрозуміють того кандидата, який буде вести брудну боротьбу».
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG