Доступність посилання

ТОП новини

ICAO підтверджує, що повітряний простір над Кримом український


Міжнародна організація цивільної авіації підтвердила, що Сімферопольська зона керування повітряним рухом залишається у відповідальності України.

Водночас у Європейському й Північноатлантичному бюро організації наголосили на серйозній загрозі для безпеки міжнародних цивільних польотів у цій зоні у зв’язку з рішенням Росії запровадити там власне керування повітряним рухом у той час, коли його здійснює Україна.

ICAO відтак рекомендує уникати кримської повітряної зони.

Лист був оприлюднений учора у зв’язку з рішенням Росії, яка незаконно анексувала український Крим, поновити сьогодні зранку роботу Сімферопольського центру керування повітряним рухом уже від імені Росії. При цьому в межі сімферопольської зони входить також майже вся Херсонська область.

Євроконтроль (Європейська організація безпеки повітряного руху) підтвердив учора, що керування польотами в окремих секторах зони відповідальності сімферопольських авіадиспетчерів, передане Дніпропетровському і Одеському центрам у середині минулого місяця, далі здійснюється з цих центрів, а не з Сімферополя.

Наприкінці минулого місяця Євроконтроль закрив низку повітряних маршрутів над Кримом.

Аеропорти Сімферополь і Севастополь були оголошені закритими ще з середини минулого місяця.

Євроконтроль наголошує, що діє на виконання Конвенції ICAO про міжнародну цивільну авіацію, бо не визнає односторонніх заяв щодо керування повітряним рухом у будь-яких частинах повітряного простору України, виданих не відповідними органами України.

Росія не є учасницею Євроконтролю. Єдине повітряне сполучення, яке існує нині в окупованому Криму, здійснюється з Росією.
XS
SM
MD
LG