Доступність посилання

ТОП новини

Шойгу: Росія в Криму через екстремістів і загрозу для мирного населення


Дії Міноборони Росії у Криму викликані загрозою для життя мирного населення і небезпекою захоплення екстремістами російської військової інфраструктури. Про це заявив міністр оборони Росії, генерал армії Сергій Шойгу на позачерговому засіданні колегії військового відомства.

«В останні кілька місяців внутрішньополітична ситуація в Україні продовжувала погіршуватися і на початку березня досягла своєї кризової фази. Виникла загроза для життя цивільного населення Криму і небезпека захоплення російської військової інфраструктури екстремістськими організаціями», – сказав він.

«Це зажадало від міністерства оборони рішучих дій. Виходячи з ситуації, що склалася підрозділи Чорноморського флоту посилили охорону російських військових об'єктів у Криму», – сказав Шойгу.

«Під час даних заходів Російська Федерація не порушила жодного двостороннього договору з українською стороною, а також своїх міжнародних зобов'язань», – сказав Шойгу.

У п'ятницю на позачерговому засіданні колегії Міноборони обговорюють військову політику Криму на найближчі 7 років.

Більшість світових лідерів, США, Канада і країни Європейського союзу різко засудили дії Росії в Криму, назвавши це посяганням на територіальну цілісність і вдавшись до різного роду санкцій у відповідь.
XS
SM
MD
LG