Доступність посилання

ТОП новини

Автомайдан приїхав до Тігіпка і Кінаха


Автомайдан приїхав до Тігіпка
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00
Активісти Автомайдану провели пікети біля маєтків Сергія Тігіпка й Анатолія Кінаха. Учасники акції вимагали від народних депутатів підтримати законопроект №4378-1 «Про відновлення довіри до судової системи України».

«У законопроекті ми пропонуємо звільнити усе керівництво судової системи, усіх голів судів, усіх заступників голів. І перевірити чи не порушили присягу ті судді, які під час Майдану забирали права, забирали свободу, давали санкції на прослуховування і забороняли мирні зібрання, ставлячи таким чином Майдан поза законом», – розповів про основні пункти законопроекту голова Люстраційного комітету Єгор Соболєв.

Спершу автомайданівці поїхали у село Нові Безрадичі, де мешкає регіонал Сергій Тігіпко. Власник маєтку до активістів не вийшов, натомість листки з вимогами передали охороні, яка повідомила, що Тігіпка немає вдома і що «він зараз працює».

Після цього колона з півсотні автомобілів рушила до Конча-Заспи, де, за інформацією активістів, розташований будинок Анатолія Кінаха. Тут господаря учасники акції теж не дочекались.

«Сьогодні ми приїхали до цих двох людей, щоб попередити їх, що у другому читанні вони повинні проголосувати за закон «Про відновлення довіри до суддівської системи України». Такі депутати як Ківалов, Тігіпко, «група Кінаха», вони не голосували за цей закон у першому читанні. Однією з вимог Майдану була повна люстрація. І люстрація повинна початися з суддів, як із найбільш корумпованої гілки влади», – заявив активіст Автомайдану Сергій Коба.

Голосування за законопроект у другому читанні відбудеться вже наступного сесійного тижня.
XS
SM
MD
LG