Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську провели народне віче й намалювали «карту єдності України»


У Дніпропетровську на народному вічі в неділю сотні прихильників Євромайдану обговорювали кандидатури претендентів на крісло президента України та вирішували, як вони самі можуть взяти участь у контролі за виборами.

Люди прийшли з синьо-жовтими прапорами та прапором Європейського союзу.

За словами учасників віча, прихильники Євромайдану в жодному разі не підтримають кандидатури людей, причетних до Партії регіонів, зокрема вигуками «Ганьба» відреагували учасники віча на прізвище земляка Олега Царьова.

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко, активістів закликають долучитись до формування окружних та дільничних виборчих комісій, а також попрацювати на виборах спостерігачами.

«Ми звертаємось до людей – максимальна участь, максимальна явка. Участь – в тому, щоб контролювати ці вибори, ставати членами комісій, ставати спостерігачами, йти на вибори, не залишатись байдужими, як ми не залишаємось уже п’ятий місяць на Майдані. Ще один меседж: кандидат у президенти має бути передусім українцем, патріотом, проєвропейським політиком», – сказав Віктор Романенко.

Цього ж дня молоді прихильники євроінтеграції намалювали на центральній площі міста, де відбувалось віче, мапу України: кожен регіон країни, зокрема Автономну Республіку Крим, розмалювали в синьо-жовті кольори, Дніпропетровськ позначили як «Січеслав». За словами організаторів, цей флеш-моб має засвідчити єдність України.


«Ми намалювали сьогодні карту України, щоб довести всім росіянам і всьому населенню України та Росії, що ми не хочемо війни, любимо свою країну й що вона єдина», – сказав один з учасників флеш-мобу Андрій.

У неділю, 6 квітня, в Дніпропетровську також відбувся мітинг біля театру опери та балету противників нової влади, на якому вони спалили прапор ЄС, як повідомили Українські новини. Близько 200 учасників мітингу із прапорами Комуністичної партії, партії «Російський блок» і плакатами «За референдум», «Ні фашизму», «За легітимну владу» закликали жителів міста підтримати ініціативу проведення «референдуму».

На думку учасників акції, Україна має згадати про дружні відносини з Росією й Білорусією.
XS
SM
MD
LG