Доступність посилання

ТОП новини

Президент Freedom House: пропозиції Росії щодо федералізації – спосіб знищення України


Сполученим Штатам і Євросоюзу слід відмовитися від переговорів із Росією про врегулювання ситуації в Україні. Натомість Вашингтон і Брюссель повинні запровадити жорсткіші санкції проти кремлівських чиновників і близьких до них бізнесменів. Таку думку висловив президент американської неурядової організації Дім Свободи (Freedom House) Дейвід Креймер. Експерт вважає неприйнятним обговорювати із Росією федералізацію України, перенесення виборів та інші внутрішньоукраїнські питання.

Колишній високопоставлений чиновник Державного департаменту США Дейвід Креймер вважає помилкою погоджуватися на переговори із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим:

«Переговори із міністром закордонних справ Лавровим – марне витрачання часу. Він не людина, яка ухвалює рішення. Він здається навіть не входить до вузького кола людей у Кремлі, які впливають на ці рішення. Тому я навіть не знаю, про що з ним можна говорити?

«Єдина мова, яку розуміє Путін – це мова сили. Я маю на увазі жорсткі санкції. Я б проти самого Путіна застосував би санкції, якщо він продовжуватиме рухатися в цьому напрямку. Я сумніваюся, що США і Європа це зроблять, але гадаю, що російські політики і бізнесмени повинні розуміти, що проти кожного з них можуть застосувати санкції. Якщо у них буде це відчуття, у них виникне бажання заспокоїти ситуацію», – заявив Дейвід Креймер.

На думку експерта, жорсткіші санкції Вашингтон і Брюссель мають запровадити якнайшвидше:

«Я б хотів, щоб вже сьогодні Сполучені Штати оголосили про третій рівень розширених санкцій. Це вплине на Росію більше, ніж будь-які заклики сісти за стіл переговорів. Взагалі, про що домовлятися? Росія має забрати свої війська від кордону, має припинити стимулювання заворушень на Сході України і повернутися до статус-кво в Криму. Більше говорити немає про що», – зауважив глава Дому Свободи.
Взагалі, про що домовлятися? Росія має забрати свої війська від кордону, має припинити стимулювання заворушень на Сході України і повернутися до статус-кво в Криму
Дейвід Креймер, президент Freedom House

Неприйнятними Креймер називає і теми, які натомість пропонує обговорювати Росія. Адже в Кремлі хочуть вирішувати, яким буде державний устрій України, якою буде її зовнішня політика і коли українці мають обирати свою владу:

«Російські пропозиції для переговорів про федералізацію – це шлях до знищення України. Також Росія вимагає перенести президентські вибори. Виходить Кремль хоче, щоб в Києві залишився нинішній уряд, який вони називають нелегітимним замість того, щоб мати справу із владою обраною на демократичних виборах. Те, що пропонує Росія суперечить інтересам України. Путін керується не українськими інтересами. Він зацікавлений отримати контроль над українськими територіями, як у Криму, і дестабілізувати ситуацію в решті країни. Мовляв в такому стані Україна стане нецікавою Євросоюзу і Сполученим Штатам і Захід втратить інтерес до України. Ось чого він прагне», – зазначив керівник Дому Свободи Дейвід Креймер.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG