Доступність посилання

ТОП новини

Екоінспекція нарахувала «антимайдану» 6 мільйонів штрафу


Державна екологічна інспекція нарахувала збитки, нанесені Маріїнському парку у Києві, перебуванням на його території учасників «антимайдану». Про це повідомив перший заступник голови Держекоінспекції Ігор Кошелев.

«Держекоінспекція у Києві провела обстеження території Маріїнського парку та нарахувала збитки, нанесені державі внаслідок базування тут протягом місяця 20 тисяч чоловік. Загальна сума збитків склала понад 6 мільйонів гривень», ­– йдеться в повідомленні Держекоінспекції.

«Під час базування у Маріїнському парку активістів провладних акцій, було нанесено відчутні збитки паркові. Відбулись значні впливи їх на зовнішній вигляд та стан парку. Зокрема відбулось засмічення його території, руйнування елементів зовнішнього дизайну парку, утрамбовування ґрунту, пошкодження дерев, дернини, а також пошкодження коріння дерев внаслідок розпалювання багать та встановлення бочок для обігріву людей», – зазначають екологи.

Заява про завдану Маріїнському парку шкоду передана до органів МВС для порушення кримінальної справи.

Активісти так званого «антимайдану» почали облаштовувати протесний табір у Маріїнському парку в грудні 2013 року у відповідь на антиурядові протести Євромайдану.
XS
SM
MD
LG