Доступність посилання

ТОП новини

В ОБСЄ продовжують закликати до ненасильства


Дідьє Буркгальтер під час перебування в Києві, 14 квітня 2014 року
Дідьє Буркгальтер під час перебування в Києві, 14 квітня 2014 року
Міністр закордонних справ Швейцарії і нинішній голова Організації з безпеки і співпраці в Європі Дідьє Буркгальтер, перебуваючи в Україні, знову закликав сьогодні вирішити кризу мирними способами.

У розмовах із прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком і головою МЗС Андрієм Дещицею він знову повторив про необхідність зберегти державну монополію на застосування сили і закликав усіх дійових осіб нинішньої кризи публічно закликати всі сторони до утримання від насильства і від будь-яких заходів, що можуть призвести до дестабілізації, повідомили в ОБСЄ.

За словами Буркгальтера, необхідно суворо дотримуватися принципів Хельсінкського Підсумкового акту ОБСЄ про невикористання сили, невтручання у внутрішні справи, дотримання прав людини і мирного залагодження суперечок.

Крім того, Буркгальтер висловив повну підтримку спеціальній спостережній місії ОБСЄ, яка нині діє в Україні. У зустрічах із її керівниками голова ОБСЄ обговорив дальше збільшення чисельності місії, яка нині налічує 129 працівників.

Дідьє Буркгальтер також наголосив на важливості спостережних місій ОБСЄ і її Бюро демократичних інституцій і прав людини на майбутніх президентських виборах 25 травня і у Проекті національного діалогу в Україні, мовиться в повідомленні.
XS
SM
MD
LG