Доступність посилання

ТОП новини

У колах ФСБ переважають прибічники депортації кримських татар – Джемілєв


Мустафа Джемілєв
Мустафа Джемілєв
В колах ФСБ є думки про депортацію кримських татар. Про це, посилаючись на власні джерела в російських спецслужбах, заявив один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в ефірі Hromadske TV.

«Існує думка: залишати чи не залишати кримських татар, домовлятися з ними чи не домовлятися, чи потрібно домовлятися на тих умовах, які вони вважають можливими. Як нам повідомили, прибічників депортації та створення умов, які забезпечать максимально вихід кримських татар з Криму, більшість. Є ті, хто вважає, що це зашкодить іміджу Росії», – сказав політик.

Прояви ксенофобії значно посилилися і на побутовому рівні в Криму, як зазначає Мустафа Джемілєв.

«Наприклад, ці так звані «казакі» питають: «Коли ви поїдете? Адже вас все одно будуть виселяти. Я хотів заселитися у вашу квартиру». Це говорять гарні сусіди, які ходили одне до одного в гості», – розповів кримськотатарський лідер.

«Діти починають нападати на кримських татар, особливо якщо вони говорять своєю мовою: Ти чого, тут же Росія! Діти дітьми, але вони отримують цей дух удома. З-поміж кримських татар панує очікування чогось нехорошого», – додав він.
XS
SM
MD
LG