Доступність посилання

ТОП новини

Голова Харківської ОДА підтримав зведення блокпостів і нагадав міліції, що бездіяльність – злочин


Голова харківської ОДА Ігор Балута закликав харків'ян утриматися від участі у масових протестах. Про це йдеться у звернення Балути, розміщеному на офіційному сайті ОДА.

Проте він закликав все ж поповнити ряди підрозділів, сформованих для захисту України тих, «хто готовий відстоювати свободу і цілісність нашої держави».

«Для цього створені Національна гвардія України, спецпідрозділи МВС і батальйони територіальної оборони», - написав губернатор.

Балута також звернувся до працівників правоохоронних органів.

«Ухваліть рішення. Якщо ви не готові виконувати свій обов'язок – йдіть! Тому що ваша бездіяльність занадто дорого обходиться українському народові. В іншому випадку ваші дії будуть розцінені як злочин, що спричинить за собою кримінальну відповідальність», – зазначив він.

Крім того, він підтримав ініціативу місцевих активістів самооборони з встановлення блокпостів, але вважає, що це потрібно робити з урахуванням рекомендацій правоохоронних органів і Служби безпеки України.

«Блокпост має відповідати правилам. Насамперед гарантувати безпеку людей, які несуть там службу. А це врахування багатьох факторів. Наприклад, можливість рикошету тощо», – цитує прес-служба Балуту.

Він повідомив, що наразі у Харківській області на кордоні з Донецькою і Луганською областями встановлені 19 блокпостів, і є потреба у формуванні ще дев’яти блокпостів.
XS
SM
MD
LG