Доступність посилання

ТОП новини

«Флот України»: у Криму ще лишаються українські кораблі


Видання Міністерства оборони «Флот України» уточнило в суботу, що ще не всі кораблі Військово-морських сил України виведені з окупованого Росією Криму.

Зокрема, в Донузлаві далі перебувають великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», морський тральщик «Черкаси», протидиверсійний катер «Феодосія», а також артилерійські катери «Херсон» та «Добропілля», мовиться в повідомленні.

А в Південній бухті в Севастополі стоїть український підводний човен «Запоріжжя». Його доля наразі не визначена, пише видання: човен потребує приблизно 5 мільйонів доларів на закупівлю акумуляторної батареї та 1,5 мільйона доларів на ремонт торпедних апаратів. Крім того, «Запоріжжя» має несправну акустичну систему, що є перешкодою для занурювань. Якщо човен залишиться Росії, то може використовуватись як плавуча зарядна станція, адже цього року в захоплений Росією Севастополь мають зайти три російські дизельні підводні човни, пише видання. За даними «Флоту України», 36 членів екіпажу підводного човна «Запоріжжя» виїхали в Одесу, 57 перейшли на службу до Росії.

Раніше в суботу видання повідомило, що з військово-морської бази в селищі Новоозерному на озері Донузлав у Криму залишила більшість раніше базованих там кораблів і суден забезпечення ВМС України. За даними видання, окуповану базу залишили середній десантний корабель «Кіровоград», протичовновий корвет «Вінниця», протипожежний катер «Євпаторія», буксир «Ковель», танкер «Горлівка» і буксирний катер «Новоозерне». У прес-службі в. о. президента додали, що разом із ними вийшла і плавуча база «Золотоноша».

Виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив міністрові оборони домогтися, щоб «у полоні не залишилось жодного військового корабля». Водночас деякі засоби інформації повідомили, ніби з Криму вийшли вже всі українські кораблі.
XS
SM
MD
LG