Доступність посилання

ТОП новини

МВС закликає «беркутівців» об’єднатися з «Самообороною»


МВС закликає колишніх бійців «Беркута» об’єднатися з «Самообороною» заради протистояння зовнішніх агресії. Про це йдеться у зверненні колегії МВС.

«Ми, члени Колегії МВС України, звертаємося у першу чергу до колишніх працівників «Беркута». Ви завжди були елітою сил правопорядку. Ви не шкодували своїх сил та життя заради захисту людей. Тепер Мати-Україна потребує вашої допомоги та участі, як ніколи. Нехай вчора «Беркут» і «Самооборона» були по різні боки барикад. Тепер, перед зовнішньою агресією, всі громадяни мають пам’ятати, що вони є діти єдиної української землі, забути будь-які взаємні образи, вгамувати всі особисті амбіції», – йдеться у зверненні Колегії МВС.

Наприкінці лютого виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков своїм наказом ліквідував спеціальний підрозділ міліції цивільної безпеки «Беркут».

Бійці загону «Беркут» були активними учасниками тримісячного протистояння силовиків і демонстрантів у Києві. Саме «беркутівці» 30 листопада 2013 року жорстоко побили на майдані Незалежності учасників мирного студентського протесту, що стало поштовхом до затяжного протистояння в українській столиці.
XS
SM
MD
LG