Доступність посилання

ТОП новини

Посол США: ситуацію на сході України загострюють невеликі, ізольовані групи


Ситуацію на Сході України загострюють невеликі, ізольовані групи, а більшість населення регіону прагне миру, заявив у неділю посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Відповідно до доповідей, які ми отримуємо, включно з інформацією від спостерігачів ОБСЄ, стає зрозуміло, що йдеться про декілька сотень осіб, які дестабілізують ситуацію. Опитування громадської думки вказують, що українці хочуть бути частиною єдиної, заможної, політично стабільної країни», – сказав посол США в інтерв’ю американській телемережі CNN.

За словами Пайєтта, які цитує «Голос Америки», українці на сході мають причини для незадоволення поточною ситуацією. Він окремо виділив економічну скруту.

На думку посла США в Україні, зовнішні сили, які намагаються простимулювати сепаратизм, не мають підтримки.

«Із розмов із українцями я розумію, що вони не хочуть цього. Люди на Сході хочуть кроків назустріч від Києва, і в Києві намагаються зробити відповідні кроки», – сказав посол.

Відео: CNN

Пайєтт висловив переконання, що нинішня криза не може бути вирішена військовим шляхом.

«У військовій площині, і це чітко продемонстрував Крим, Україна повністю поступається Росії. Тому ми концентруємося на дипломатії, економічній підтримці України. Я думаю, що найкраща відповідь на російську агресію – це економічно квітуча Україна, Україна, яка рухатиметься вперед за підтримки міжнародного співтовариства», – заявив Джеффрі Пайєтт.
XS
SM
MD
LG