Доступність посилання

ТОП новини

Путін «реабілітовує» репресовані народи Криму


Президент Росії Володимир Путін повідомив у понеділок, що підписав указ про реабілітацію кримськотатарського населення Криму, передає з Москви агентство УНІАН.

Крім того, як заявив Путін, указ стосується також вірменського населення Криму, німців, греків і всіх, хто потерпів від сталінських репресій.

Як мовиться в уже офіційно оприлюдненому тексті указу, урядові Росії доручено «сприяти створенню та розвиткові національно-культурних автономій, інших громадських об’єднань та організацій вірменського, болгарського, грецького, кримськотатарського і німецького народів, отриманню росіянами основної загальної освіти мовами цих народів, розвитку традиційних промислів і форм господарювання, а також вирішенню інших питань соціально-економічного розвитку цих народів».

Крім того, цитує указ російське агентство «Інтерфакс», із метою відновлення історичної справедливості та усунення наслідків незаконної депортації з території Кримської АРСР цих народів Кабінетові міністрів Росії доручено вжити комплекс заходів щодо політичного, соціального і духовного відродження цих народів.

Згідно з указом, російському урядові також доручено посприяти держорганам російської окупаційної влади Криму та Севастополя у проведенні заходів, приурочених до 70-х роковин депортації цих народів.
XS
SM
MD
LG