Доступність посилання

ТОП новини

У Луганську проросійські активісти проводять «народний сход»


У Луганську проросійські активісти проводять «народний сход»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00
У Луганську біля захопленої будівлі СБУ в понеділок відбувається так званий «народний сход», як охрестили акцію організатори зібрання. За словами проросійсько налаштованих осіб, які захопили будівлю СБУ, цього дня в містах і районах області начебто відбулися мітинги, де були обрані «народні делегати».

Ці люди, як було зазначено на площі, «мають вирішити подальшу долю Луганщини». За попередніми даними, делегати повинні затвердити питання, які винесуть на місцевий референдум. Його хочуть провести 11 квітня. Також не виключено, що на «народному сході» можуть оголосити про створення «Луганської народної республіки».

Біля будівлі СБУ встановлено стіл, де реєструють делегатів. Спочатку на столі стояла табличка з написом: «Реєстрація народних депутатів», згодом її замінили на табличку «Реєстрація народних делегатів». Реєструють делегатів на бланках СБУ, які, очевидно, були взяті з будівлі.

Також до Луганська приїхала делегація з Донеччини з прапором створеного там угруповання «Донецька народна республіка».

Люди на мітинг почали збиратися близько 10-ї ранку. Слово давали кожному охочому. Люди, не представляючись, висловлювали свої думки. Дехто нарікав, що зібралося мало людей і немає молоді.

Після обіду мітингувальників побільшало, всього перед будівлею СБУ нараховується кілька тисяч осіб. Вони скандують «Росія!» та співають гімн сусідньої держави.
XS
SM
MD
LG