Доступність посилання

ТОП новини

Шахтарі у Краснодоні висувають економічні, а не політичні вимоги – представник профспілки


Шахтарі, які зібралися на мітинг під стінами ПАТ «Краснодонвугілля», що у Краснодоні на Луганщині, виснули керівництву підприємства економічні вимоги, головна з яких – підвищення заробітної плати. Про це в коментарі Радіо Свобода розповів голова незалежної профспілки гірників шахти імені Баракова Михайло Мікерін.

«Люди вимагають підвищення зарплати до встановлених державною нормативів. Все відбувається мирно і спокійно. Ведемо переговори з генеральним директором», – повідомив Михайло Мікерін.

Він підтвердив, що представники тих людей, які захопили будівлю СБУ у Луганську, дійсно виходили на звʼязок із гірниками. Однак, за словами Мікеріна, підтримки серед шахтарів не знайшли.

Не підтверджує інформації про політичні вимоги шахтарів і голова Луганської облдержадміністрації Михайло Болотських. «Жодних політичних вимог шахтарі не висувають. Переговори веде директор підприємства, а також представник власника. Я думаю, що вся ця ситуація буде вирішена мирним шляхом в результаті діалогу», – сказав Михайло Болотських у коментарі журналістам.

Водночас в адміністрації підприємства повідомляють, що спершу під будівлею «Краснодонвугілля» зібралися люди, які начебто вимагали проведення референдуму з федералізації України і вимагали надати автобуси для підвезення активістів у Луганськ до наметового містечка поблизу СБУ. За даними прес-служби «Краснодонвугілля», згодом з’явилися соціально-економічні вимоги: шахтарі вимагають вдвічі підвищити зарплату, спростити норми охорони праці, відмовитися від системи оцінки персоналу, забезпечувати працівників пільговим вугіллям та інше.

Поблизу адміністративної будівлі «Крансодонвугілля» постійно перебуває 300-400 людей. Як повідомляє прес-служба підприємства, шахтарі частково блокують підвезення працівників на шахти.

На підприємствах «Краснодовугілля» працює близько 14 тисяч працівників. «Краснодонвугілля» належить компанії «Метінвест», яка входить до холдингу СКМ бізнесмена Ріната Ахметова.
XS
SM
MD
LG