Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі вимагали відставки генерала, якого повʼязують із «чистками» місцевого Майдану


Народна рада Запоріжжя пікетувала обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій з вимогою відставки його очільника, генерала Олексія Лепського. Активісти заявляють, що мають докази причетності Лепського до «зачистки» місцевого Євромайдану 26 січня.

«У нас достатньо документів, які підтверджують протиправні діяння Олексія Лепського. Зокрема, він як голова головного управління ДСНС області вивів частину службового складу, члени якого були помічені в обладміністрації перед зачисткою. Однак і це не все. Є прецеденти корупції. Ми знаємо факти, передали їх у прокуратуру. Чекаємо досудового слідства», – розповів член Народної ради Запоріжжя Василь Душний.


За даним кореспондента Радіо Свобода, мітингувальники передали письмову вимогу про відставку заступникам Олексія Лепського. «Громадськість налаштована рішуче. Якщо не буде реакції, то і «Правий сектор», і самооборона, і Народна рада прийде з масштабним і довгостроковим пікетом до головного управління МНС», – зазначив представник Народної ради Олександр Павленко.

В управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій від коментарів щодо звинувачень на адресу Лепського утрималися.

26 січня силовики і невідомі люди спортивної статури силою розігнали мирний мітинг біля Запорізької обласної державної адміністрації.
XS
SM
MD
LG