Доступність посилання

ТОП новини

Після України Путін займеться Нагірним Карабахом – Белковський


Станіслав Белковський
Станіслав Белковський
Після поширенню впливу на частину території України президент Росії Володимир Путін, імовірно, займеться Нагірним Карабахом і Латвією. Таку точку зору в інтервʼю Радіо Свобода висловив російський політолог Станіслав Белковський.

«Я вважаю, що після України завдання для нього – це визнання Нагорного Карабаху, завдяки чому він отримає підтримку вірменської діаспори у США, Канаді і Франції, що з зовнішньополітичної точки зору для нього важливо. І ще – приведення до влади проросійських сил у Латвії, тому що йому треба поставити ногу на Балтію. В Естонії і в Литві він цього зробити не може, але в Латвії може», – зазначив Белковський.

«Я вважаю, що на території країн НАТО, будь-яких, Путін не буде діяти так, як він діє в Україні», – додав російський політолог.

На початку 1990-х років унаслідок війни, яку провели місцеві вірмени за підтримки Вірменії, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною Нагірного Карабаху.

У Баку вважають, що Вірменія окупувала цей регіон. Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, зокрема, й сама Вірменія, хоча фактично Єреван надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.
XS
SM
MD
LG