Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі наклали штраф на творців графіті пам'яті Небесної сотні


Ілюстраційне фото. ескіз графіті, присвяченого Небесній Сотні
Ілюстраційне фото. ескіз графіті, присвяченого Небесній Сотні
У Кривому Розі посадовці виконкому Довгінцівської районної ради міста наклали штраф на творців графіті пам'яті Небесної сотні. Інформацію про це Радіо Свобода сьогодні підтвердив член ради криворізького Євромайдану Валерій Романов.

За його даними, штраф у розмірі 340 гривень накладений на одного з ініціаторів акції, голову ради місцевого Майдану Володимира Фомицького через «порушення правил благоустрою міста».

Як розповів Радіо Свобода Валерій Романов, стіна з графіті знаходиться у Саксаганському районі Кривого Рогу, однак постанову про накладання штрафу склали у виконкомі Довгінцівського району, де живе Фомицький.

Член ради криворізького Євромайдану заявив, що рішення про накладання штрафу буде оскаржуватись в судовому порядку.

«Одне з найбільш кричущих порушень при складанні протоколу – відсутність даних про збитки від цієї нібито неправомірної дії. Влада мала довести, що жителям району нанесено збитки, але цього ніхто не зробив. А якщо нема потерпілих і нема збитків, то ніхто нікого не має права притягувати до відповідальності», – заявив Романов.

Графіті пам’яті Героїв Небесної сотні в Кривому Розі створили люди, захоплені графіті, списавшись у соціальних мережах. В одну з ночей ще незавершене графіті зіпсували невідомі. Автори відновили й домалювали картину.
XS
SM
MD
LG