Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відзначили День Пласту та День Українського моря


На кілька годин міський парк відпочинку імені Тараса Шевченка та міське озеро в Івано-Франківську стали «пластовими». Тут сьогодні відбувся День Пласту та День Українського моря.

В Івано-Франківську діють осередки куренів «Чорноморські хвилі» та «Чорноморці», за чисельністю – другі після львівських. День Українського моря відзначають в пам’ять про те, як 96 років тому, 29 квітня 1918-го, Чорноморський флот виявив свою належність Україні.

За словами бунчужного Іллі Гончарова з куреня «Чорноморці», цьогорічне відзначення Дня Українського моря є особливим з огляду на події в Криму: «це наша своєрідна акція солідарності, ми підтримуємо хлопців, які там є і які звідти зсушені були повернутися, і ми пропагуємо, що Україна – це морська держава, у нас є два моря, і ми мусимо це пам’ятати».

Відбулося також посвячення нових членів Пласту.

Після урочистого відкриття свята розпочалася теренова гра за участь 15 команд старших пластунів, а також кількох шкіл міста.

На пластунів чекали різні випробування: сплавляння на катамаранах, туристична переправа, пейнбол, єдиноборство, авіасимулятор. тобто технічні, інтелектуальні, мистецькі, спортивні активітети.

«Методика Пласту у тому, щоб через гру подавати знання. І водночас кожний з етапів гри спрямований на те, що зміцнювати командний дух», – наголошує старша пластунка-вірлиця, комендант свята Оля Слободян.

У тереновій грі взяло участь170 пластунів і учнів шкіл старшого віку, окрема програма була для середньої групи пластунів-новаків до 11 років і навіть для найменших – «пташат», від 3 до 6 років.

Два роки тому, до 100-річчя складання першої пластової присяги, в Івано-Франківську встановили перший у світі пам’ятник пластунам.

XS
SM
MD
LG