Доступність посилання

ТОП новини

«Руки геть від України» – українські студенти у Бельгії пікетували російське посольство


З’їзд бельгійських студентів українського походження
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:24 0:00

Мітинг бельгійських студентів українського походження

В суботу в Брюсселі перед посольством Російської Федерації у Бельгії зібралися студенти українського походження на пікет проти російської агресії щодо України. Як передає кореспондент Радіо Свобода, студенти бельгійських вишів та коледжів вигукували: «Руки геть від України», «Припиніть тероризм в Україні».

Молодь закликала вдатися до дієвих дипломатичних механізмів для перешкоди «путінським кілерам».

За словами активістів, через відстань та «шумову завісу» російської пропаганди молоді за кордоном складно долучатися до ефективної боротьби проти російської агресії в Україні.

«Ми бачили, що в Бельгії немало українських студентів, що вони між собою не пов’язані, і було б гарно мати якийсь інвентар, а з іншого боку, згрупувати їх. Нам відома німецька організація українських студентів, тож ми вирішили скликати наших, посольство теж підтримало ідею, дало приміщення. А далі надіємось, що вони самі будуть організовуватись і координуватися», – повідомила волонтер з Антверпена Оксана Сеничак.

Після маніфестації біля посольства Російської Федерації у Бельгії, молодь зібралася в українському посольстві, де перед студентами виступив посол України в Бельгії Ігор Долгов.

«Російська пропаганда робить свою справу у Європі. І протидіяти цьому я просив би і вас. Одне просте слово у коридорі інколи важить більше, ніж інтерв’ю посла на телебаченні. Робіть це, не лінуйтеся, знаходьте правильні слова», – звернувся до студентів Ігор Долгов.
XS
SM
MD
LG