Доступність посилання

ТОП новини

Продовження агресії призведе до ізоляції Росії – Гейгел


Продовження агресії може призвести до ізоляції Росії і розширення санкцій щодо Москви. Про це, як повідомляє представник Міністерства оборони США контр-адмірал Джон Кірбі, американський міністр оборони Чак Гейгел заявив під час розмови зі своїм російським колегою Сергієм Шойгу.

«Гейгел наголосив, що українська влада має право захищати свої кордони і закликав Росію допомогти у звільненні семи членів ОБСЄ, захоплних проросійськими озброєними активістами на сході України. Гейгел також закликав припинити російський вплив на посилення дестабілізації в Україні і застеріг, що продовження агресії може призвести до ізоляції Росії і розширення економічних і дипломатичних санкцій», – зазначає Кірбі.

Натомість, як повідомляє російське Міноборони, Сергій Шойгу під час розмови з Чайком Гейгелем спростував присутність в Україні російських диверсантів і закликав співрозмовника «сприяти максимальному зниженню «градуса напруги».

У понеділок США заявили про запровадження нових санкцій проти сімох російських чиновників і 17 компаній, близьких до соратників президента Росії Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG