Доступність посилання

ТОП новини

Аштон занепокоєна новим витком насильства в Україні


Катрін Аштон
Катрін Аштон
Різке погіршення ситуації із безпекою у східній Україні викликає глибоке занепокоєння, заявила верховний представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Катрін Аштон. За її словами, новий виток насилля й залякувань в Україні підривають можливість нормального функціонування законних державних установ.

Вона, зокрема, засудила замах на мера Харкова Геннадія Кернеса і закликала незаконні збройні формування звільнити заручників, включно із військовими спостерігачами ОБСЄ.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, голова європейської дипломатії висловила стурбованість нападами на журналістів, погіршенням становища зі свободою слова та захопленням телевізійних веж у східній Україні.

«Ці дії йдуть урозріз із Женевськими рішеннями від 17 квітня, що містять ключові кроки до деескалації напруги та відновлення безпеки», – каже Катрін Аштон, водночас, вітаючи заходи, зроблені українським урядом у цьому напрямку.

Верховний представник ЄС із закордонної й безпекової політики згадала, що сьогодні до списку осіб, на яких накладені майнові й візові санкції, офіційно додали ще 15 осіб. За її словами, Європейський союз «продовжує стежити за розвитком подій і, за необхідності, готовий розглянути можливі додаткові заходи індивідуального характеру».

Сьогодні ЄС оприлюднив прізвища 15 осіб, яких торкнуться санкції за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.
XS
SM
MD
LG