Доступність посилання

ТОП новини

Уряд просить до виборів погодити текст нової редакції Конституції


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає всі політичні сили підготувати і погодити законопроект про зміни до Конституції України до 25 травня.

«Таку нову редакцію має бути направлено для висновків до Венеціанської комісії та до Конституційного Суду України на предмет відповідності цієї редакції чинній Конституції України», – заявив прем’єр під час відкритого парламентського засідання у формі громадських слухань з обговорення внесення змін до Конституції.

За його словами, важливо, щоб новий законопроект підтримали всі парламентські фракції.

Як заявив Яценюк, уряд виступає за децентралізацію влади. «Надмірні повноваження центральної влади має бути скасовано, і значну частину політичного, економічного, фінансового, соціального й гуманітарного владного ресурсу має бути передано на місця», – сказав він.

Яценюк закликав усіх парламентарів проголосувати за відповідний законопроект до президентських виборів. «Уряд звертається до всіх народних депутатів: часу практично немає... президентські вибори призначено на 25 травня. До 25 травня країна має бачити нову редакцію Конституції, до 25 травня кожен кандидат у президенти має сказати: «Це правильна Конституція, і саме так я її виконуватиму і нестиму високе звання глави держави». До 25 травня всі політичні сили мають конституційною більшістю знайти консенсус, продемонструвати єдність і в українському парламенті проголосувати за цю Конституцію», – наголосив прем’єр.

В Україні 25 травня відбудуться позачергові президентські вибори.
XS
SM
MD
LG