Доступність посилання

ТОП новини

Україна і ОБСЄ обговорюють план звільнення заручників з ОБСЄ – Дещиця


Україна і ОБСЄ обговорюють план звільнення захоплених у Слов’янську представників міжнародної місії. Про це повідомив в.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця.

«Захопленими залишаються 11 представників верифікаційної місії ОБСЄ, з них семеро іноземців та четверо громадян України. Ми проводимо переговори, зокрема з моніторинговою місією ОБСЄ. Сьогодні у МЗС були переговори з генсекретарем ОБСЄ Ламберто Дзаннієром про ті заходи, яких можна вжити для звільнення захоплених осіб, при цьому не ризикуючи їхнім життям», – зазначає Дещиця.

За словами Андрія Дещиці, у Києва є своє бачення ситуації, у моніторингової місії ОБСЄ – своє.

Сьогодні заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський заявив про розробку плану звільнення військових спостерігачів ОБСЄ, захоплених у Слов’янську. Зараз план опрацьовують українські й міжнародні експерти, зазначив він.

25 квітня у Слов’янську сепаратисти захопили автобус, в якому перебували восьмеро представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій. За даними Міністерства оборони Німеччини, у складі неозброєної місії, затриманої у Слов’янську, є троє військових спостерігачів з Німеччини, один німецький військовий перекладач і четверо військових спостерігачів з Данії, Чехії, Польщі й Швеції.
XS
SM
MD
LG