Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: Путін є прямою загрозою для світу


(архівне фото)
(архівне фото)
Кандидат на посаду президента, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила сьогодні, що президент Росії Володимир Путін у Криму потрапив у історичну пастку, з якої немає виходу, і що санкції світу щодо Росії з кожним днем будуть потужніші.

За її словами, «Путін воює не проти України тільки, він сьогодні ламає світовий порядок, він сьогодні намагається оголосити себе лідером світу, він сьогодні намагається перекроїти кордони і впливи, зруйнувати мир і стабільність в глобальному просторі, він сьогодні є прямою загрозою для світу», – заявила Тимошенко, перебуваючи в Івано-Франківську.

За словами політика, «якщо не буде звільнення наших адміністративних будівель, якщо не буде відведення військ від наших кордонів і звільнення заручників, крок за кроком світ буде йти до того, щоб відмовитися від споживання російських енергоносіїв».

Водночас, сказала Тимошенко, «світ, скоріше за все, не буде захищати Україну зі зброєю в руках». Тож в умовах, коли Кремль веде неоголошену війну проти України, необхідно розраховувати лише на свої сили.

На переконання Тимошенко, Путін заздалегідь готувався до агресії, і це були не спонтанні кроки. Вона пригадала про призначення за попередньої української влади керівником Міністерства оборони України громадянина Росії, керівником СБУ – людини, «яка на лацкані піджака носила значок ФСБ Росії», а «міліцію готували не для захисту народу, не для захисту порядку, права, справедливості, нашу міліцію готували для захисту режиму від українців».

При цьому політик зазначила, що «десятки років ніхто не готував наших силовиків в дусі патріотизму, мужності, служіння Україні, здатності покласти своє життя за захист життя, захист цілісності нашої території».

Тому, за словами Тимошенко, необхідно створити Національний рух опору з українців, які мають військовий досвід і які є поза межами силових і оборонних структур.

Кандидат на посаду президента наголосила, що «це не партизанський рух, не хаос і не спонтанність, це законна структура, яка базується на законі про оборону, її правовий статус – бригади територіальної оборони, які передбачені законом». Вони діятимуть скоординовано з армією, і вже тисячі патріотів зголосилися вступити в цей рух, заявила Тимошенко.

За словами політика, за тиждень буде створена потужна бригада, яка базуватиметься біля кордонів тих областей, де сьогодні чиниться терор.
XS
SM
MD
LG