Доступність посилання

ТОП новини

Молодих хлопців без підготовки до АТО не залучатимуть – Кабаненко про призов


Ігор Кабаненко
Ігор Кабаненко
Молодих хлопців, які у зв’язку з відновленням призову, прийдуть до армії, не посилатимуть безпосередньо у місця, де проводиться антитерористична операція, заявив заступник міністра оборони Ігор Кабаненко.

«Це є принципово, що після призову на строкову службу ці люди будуть направлені в навчальні центри для проведення інтенсивної і предметної підготовки», – наголосив він в ефірі Радіо Свобода.

За його словами, нині Україні треба використовувати всі можливості, щоб захистити державу. «Перше – це стримання агресії. У разі виникнення агресії – відбиття агресії. Другий напрям, він сьогодні перший, а це проведення АТО, саме проти тих людей, проти тих нелюдей, я хотів би сказати, про яких ми сьогодні розмовляли», – наголосив Кабаненко.

1 травня виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов підписав указ про заходи підвищення обороноздатності держави, яким відновлюється призов на строкову військову службу до Збройних сил.

Указ передбачає призов до армії придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. Крім того, на військову службу здійснюють призов осіб офіцерського складу, які здобули вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче від бакалавра, пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу і яким присвоєно відповідне військове звання офіцера запасу.

Призов відбудеться у травні – липні.
XS
SM
MD
LG