Доступність посилання

ТОП новини

Фюле: Путін запроваджує світ без правил


Відеокадр: Штефан Фюле в інтерв’ю Радіо Свобода, Прага, 2 травня 2014 року
Відеокадр: Штефан Фюле в інтерв’ю Радіо Свобода, Прага, 2 травня 2014 року
Єврокомісар із питань розширення Штефан Фюле заявив сьогодні, що раніше існував двополярний світ, взаємне стримування і «залізна завіса», а тепер світ мультиполярний, а президент Росії Володимир Путін запроваджує «безполярний світ», де «єдине правило – що ніяких правил немає».

«І це жахливо», – сказав він в інтерв’ю Радіо Свобода.

На думку єврокомісара, Росія з самого початку вважала, що Женевська угода стосується тільки влади України.

У твітері він теж написав сьогодні, що Росія відповідальна за те, щоб зробити і свій внесок у втілення Женевської заяви.

Якщо Європа не стане «чітко, твердо і в єдності» проти пропагандистської війни Росії, то наслідки для її країн будуть очевидні, заявив Фюле в інтерв’ю.

«Я вже бачу, як безліч популістів і націоналістів у всьому ЄС стрибає на російського пропагандистського воза, і мене жахають можливі наслідки» в Європі, сказав він.

На думку Фюле, Захід зробив помилку, коли не сприйняв серйозно послання, яке подав Путін, коли заявив кілька років тому, що розпад СРСР був найбільшою катастрофою 20-го століття. «Половина з нас посміялася, половина не зрозуміла, про що йдеться», – сказав єврокомісар.

«На саміті НАТО – Росія в Бухаресті 2008 року я був присутній при тому, як Путін заявив, що Україна – штучна країна. Тоді знову половина з нас посміялася, а половина не зрозуміла. Тепер ми вже розуміємо. Ми вже не сміємося», – заявив Штефан Фюле.
XS
SM
MD
LG