Доступність посилання

ТОП новини

Одеса продовжує боротися із сепаратистами


У центрі Одеси квіти на згадку про загиблих проукраїнських активістів, 3 травня 2014 року
У центрі Одеси квіти на згадку про загиблих проукраїнських активістів, 3 травня 2014 року
Одеса – На другий день після вуличного протистояння між активістами Майдану та «антимайдану», що відбулося в Одесі під часу збору футбольних фанатів харківського Металісту та одеського Чорноморця, повним ходом йшла, так би мовити, «робота над помилками». Окрім затримання сепаратистів, почалися також і кадрові зміни.

Голову обласного УМВС Петра Луцюка було знято з посади, а виконувачем обов’язків призначено полковника міліції Дмитра Фучеджи. Останній повідомив про посилення патрулів вулиць та збільшення їхньої кількості до двохсот. Крім того, за участь у п’ятничних подіях було затримано понад півтори сотні осіб та відкриті кримінальні провадження за фактами масових заворушень і нападу та погроз щодо працівника правоохоронних органів.

Віталій Ярема, перший віце-прем’єр-міністр України, що прибув в Одесу, повідомив про відкрите прокуратурою кримінальне провадження щодо невиконання правоохоронними органами своїх обов’язків.
Міліція повідомляє, що лише на дослідження місця трагедії знадобиться декілька днів.
Міліція повідомляє, що лише на дослідження місця трагедії знадобиться декілька днів.

У відповідь на низку затримань представники Куликового поля в суботу пікетували будівлю міського УВС на Преображенській вулиці, де за їхньою інформацією знаходились самі затримані. Протестувальники передали листа із вимогою звільнити активістів та пообіцяли знову зібратись у неділю на Куликовому полі.

Служба безпеки України повідомила, що масові заворушення в Одесі відбулися за фінансування колишніх посадовців уряду Януковича – Арбузова та Клименка. А самі сутички у місті відбувалися за участі незаконних військових формувань Придністров’я, а координували їх диверсійні групи з Росії.

У підпалі Будинку профспілок можуть бути винними самі «антимайданівці»

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, причиною загоряння будинку профспілок на Куликовому полі могли бути «коктейлі Молотова», кинуті з верхніх поверхів у майданівців. Останні під час пожежі намагались врятувати людей, що забарикадувались у будівлі. Пожежа з верхніх поверхів поширилась по всьому будинку, в результаті чого загинуло близько сорока осіб і чимало людей було госпіталізовано.
Будинок профспілок
Будинок профспілок

У міськраді послались на зайнятість міського голови Олега Бриндака «у різних заходах» та від коментарів для Радіо Свобода відмовились.
Будинок профспілок
Будинок профспілок

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG