Доступність посилання

ТОП новини

У прокуратурі стверджують, що учасників заворушень в Одесі звільнили за рішенням міліції


Штурм проросійськими мітингувальниками відділку міліції
Штурм проросійськими мітингувальниками відділку міліції
Прокуратура Одеської області спростовує інформацію про ухвалення рішення щодо звільнення затриманих раніше учасників масових заворушень в Одесі і запевняє, що відповідне рішення ухвалили в міліції. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті прокуратури.

«Прокуратура області спростовує вищевказану інформацію (про причетність до звільнення учасників заворушень – ред.) та повідомляє, що рішення про звільнення затриманих осіб ухвалювалося безпосередньо керівництвом органів внутрішніх справ області без будь-якого погодження з органами прокуратури та після відвертого ігнорування працівниками міліції виконання своїх службових обов’язків, передбачених законом України «Про міліцію», – зазначили у відомстві.

У прокуратурі повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом неналежного виконання працівниками головного управління МВС України в Одеській області своїх службових обов’язків з охорони громадського порядку та за статтею 365 Кримінального кодексу України за фактом перевищення ними своїх службових обов’язків.

Раніше у неділю міліція відпустила 67 затриманих раніше учасників масових заворушень в Одесі, мотивуючи такі дії рішенням прокуратури.
XS
SM
MD
LG