Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: захист прав українців у Росії – один з пріоритетів України


Міністерство закордонних справ України звертає увагу Росії на порушення прав українців на території цієї держави. Захист прав українців Росії є одним з пріоритетів Києва, заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.

«Українці у Росії перебувають у дуже складних психологічних і політичних обставинах. Ми надаємо їм максимального сприяння у той спосіб, який є можливим, через наші консульські можливості у тому числі. Ми розраховуємо на взаємне почуття солідарності, коли Україна є у небезпеці. Водночас, ми говоримо про необхідність – і ставимо це питання перед Російською Федерацією – повною мірою дотримуватися прав людини і захищати усі національні меншини, які є у цій державі», – зазначив Лубківський.

МЗС України неодноразово звертав увагу Москви на порушення у Росії прав національних громад, включаючи українську. МЗС закликав російську сторону захищати права своїх громадян, а не втручатись у внутрішні справи України, звинувачуючи її у порушенні прав «російськомовного населення».
XS
SM
MD
LG