Доступність посилання

ТОП новини

Донбас не готовий іти на вибори – дослідження


Згідно з результатами дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», явка на позачергових президентських виборах 25 травня, за поточними оцінкою, становитиме близько 64% українців. Найбільша явка прогнозується на заході, півночі та в центрі. Разом із тим низьку активність демонструють виборці Донбасу та півдня, кажуть автори дослідження.

«Порівняно з попередніми дослідженнями, активність виборців Донбасу зменшилася приблизно у 1,5 раза – лише 22% точно готові брати учать у виборах, ще 20% – скоріше так, ніж ні. А 60% – або не визначились, або взагалі не хочуть іти на вибори. І ця динаміка є катастрофічною. Якщо місяць тому ми мали 40% таких людей, потім 45% і 50%, а тепер 60%. Що буде ближче до дня виборів уявити важко», – каже директор Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

Згідно із цим опитуванням, серед тих, хто має намір взяти участь у виборах, трійка лідерів президентських перегонів залишається незмінна: Петро Порошенко (43,4%), Юлія Тимошенко (13,9%) та Сергій Тігіпко (6,7%). За Анатолія Гриценка готові проголосувати 4,5% виборців, за Михайла Добкіна – 4,3% виборців. Втім, кожен п’ятий українець ще не визначився з даного питання.

Опитування проводилося 25-30 квітня, опитано 2 тисячі респондентів, похибка вибірки – не більше 2,2%.
XS
SM
MD
LG