Доступність посилання

ТОП новини

100-метровий «георгіївський» прапор розгорнули у Харкові


Проросійськи налаштовані активісти, представники різних громадських організацій і прихильники федералізації України у Харкові розгорнули 100-метровий «георгіївський» прапор.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, люди пройшли ходою центральною вулицею Сумською від Меморіалу слави до площі Свободи. Таким чином, люди вітали ветеранів Другої світової війни.

Окрім цього, за словами координатора руху «Боротьба» Дениса Лєвіна, «георгіївська» символіка має стати символом боротьби проти фашизму в країні.

Чорно-оранжева «георгіївська стрічка», яку в соціальних мережах за межами Росії почали називати «колорадською» (через кольори колорадського жука), була відроджена в Росії в останні роки. Президент Володимир Путін, який назвав розпад Радянського Союзу «найбільшою геополітичною катастрофою століття», докладає усіх можливих зусиль, щоб відродити почуття патріотизму у росіян.

Прихильники дій Росії в Україні використовують цю стрічку, щоб засвідчити підтримку вторгнення до Криму і опозицію до нової влади Києва. Багато законодавців Держдуми Росії почали носити ці стрічки, так само, як і проросійські активісти в східній Україні демонструють їх на собі.
XS
SM
MD
LG