Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: візит Путіна в Крим – провокація


Перед прибуттям до Криму, Володимир Путін приймав парад у Москві. На фото з ним прем’єр Росії Дмитро Медведєв (праворуч) і міністр оборони Сергій Шойгу (ліворуч). Москва, 9 травня 2014 року
Перед прибуттям до Криму, Володимир Путін приймав парад у Москві. На фото з ним прем’єр Росії Дмитро Медведєв (праворуч) і міністр оборони Сергій Шойгу (ліворуч). Москва, 9 травня 2014 року
Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з неузгодженим з Україною візитом президента Росії Володимира Путіна до Криму.

«В Україні розцінюють цей крок як відверте ігнорування російською стороною чинного законодавства України, норм міжнародного права, грубе порушення Росією суверенітету України, Статуту ООН та Резолюції Генеральної асамблеї ООН «Територіальна цілісність України», а також Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією від 1997 року», – йдеться в заяві МЗС.

«Ця провокація ще раз підтверджує, що Росія свідомо йде на подальшу ескалацію напруженості в українсько-російських відносинах і не бажає врегульовувати проблемні питання двосторонніх відносин дипломатичним шляхом», – додали у відомстві.

У МЗС закликали російську сторону повернутися до цивілізованих методів здійснення міждержавних відносин, почути заклики всього міжнародного співтовариства і скасувати незаконні рішення щодо окупації й анексії частини території України.

Президент Росії Володимир Путін прибув сьогодні до Криму, щоб відзначити 69-ту річницю перемоги у Другій світовій війні.

Це перший візит Путіна на півострів, відколи Росія його анексувала у березні цього року.

Напередодні, у четвер, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що участь російського президента Путіна у військовому параді у Криму ще більше ускладнить нинішню ситуацію. Раніше канцлер Німеччини Анґела Меркель сказала, що буде «жаль», якщо це станеться.

Захід не визнає анексію Криму Росією.
XS
SM
MD
LG