Доступність посилання

ТОП новини

Росія здійснила кібератаку на МЗС Бельгії для копіювання документів щодо України − ЗМІ


Росія здійснила операцію кібернетичного шпигунства, атакувавши мережі міністерства закордонних справ Бельгії. За інформацією бельгійської преси, кібернетичну атаку було здійснено минулими вихідними через події в Україні.

Міністерство закордонних справ Бельгії сьогодні підтвердило вторгнення, підкресливши, що засланий «комп’ютерний вірус копіював інформацію та документи, пов’язані з українською кризою».

Бельгійське інформагенство Belga повідомляє, що у Брюсселі після атаки екстрені засідання проводилися одне за одним. Про кібернетичне шпигунство були інформовані прем’єр-міністр Бельгії Еліо Ді Рупо, міністр закордонних справ Дідьє Рейндерс, міністр оборони країни Пітер Де Крем та міністр юстиції Аннемі Тюртельбум.

Федеральна служба зовнішніх справ Бельгії надала інформацію газеті L’Echo щодо того, що до мережевих систем справді було здійснено вторгнення під час розгортання подій української кризи, однак особи, що вчинили цю атаку, ще не ідентифіковані. Наразі триває аналіз деталей кібернетичного шпигунства, підтверджують у Мністерстві закордонних справ Бельгії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, стало відомо, що минулого тижня федеральний уряд Бельгії визнав, що обіцяні раніше 10 мільйонів євро, які мали бути використані для зміцнення кібернетичної безпеки держави, ще не були надані. Як пояснюють бельгійські урядовці, «за браком часу».

Бельгійський постійний комітет Контролю спеціальних служб та безпеки (Comité permanent R) раніше неодноразово вказував місцевій владі, що в кібернетичному захисті країни існують значні недоліки, інформує Belga.
XS
SM
MD
LG